miercuri, 9 martie 2011

O Grecie deloc uitata - Olimpia


Olimpia este renumit ca fiind locul fostelor Jocuri Olimpice in epoca clasica, fiind comparabil in importanta cu Jocurile ce aveau loc in Delfi. Informatiile despre Olimpia apar prima data inscrise in anul 776 a.c., cand apare specificat ca o data la 4 ani aici se tineau jocurile olimpice. Jocurile s-au desfasurat incepand din anul 776 a.c. pana la sfarsitul secolului 4 d.c. Ele incepeau dupa solstitiul de vara, cu luna plina si durau timp de 5 zile cu un program bine stabilit.


Sunt de amintit si siturile arheologice in special sanctuarul numit Altis ce consta intr-un complex de diverse cladiri. Aici se afla templul zeitei Hera, templul lui Zeus, Pelopion si zona altarului, in care se faceau sacrificii.


Hipodromul si stadionul se afla mai la est. La nordul sanctuarului se afla Prytaneion si Philippeion, precum si bogatiile ce reprezinta diferitele orase-cetati. Faimoasa este si statuia lui Zeus.In anul 394 d.c. imparatul Teodosius a abolit aceste jocuri iar in anul 426 d.c. Teodosius al II-lea duce statuia lui Zeus la Constantinopol (capitala Imperiului Roman de rasarit), unde va fi distrusa de foc in anul 475 d.c.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu