vineri, 18 martie 2011

Muzeul Corabiilor Vikinge

 

Situat in Peninsula Bygdøy, muzeul expune trei nave vikinge ce au fost recuperate din sudul Norvegiei din morminte ce dateaza din secolul IX. Navele se afla intr-o conditie excelenta datorita uleiului cu care erau imbalsamate in ritualul de inmormantare. Aceste nave erau folosite ca morminte pentru regii vikingi, care erau ingropati impreuna cu toate lucrurile de care ar putea avea nevoie in viata de apoi. Cea mai mare si mai bine pastrata nava este Gokstad, iar cea mai bine lucrata este Oseberg, o nava bogata in ornamente ce a servit ca loc de inmormantare pentru o regina vikinga.


Aceasta nava, ce a fost adusa dintr-un loc funerar din Oseberg (Norvegia),  a fost construita in perioada vikinga (800-1100 d.c.) si este lunga de 21 m. Nava a fost gasita in 1903 ingropata cu doua schelete femei.


Vikingii isi au originea din Scandinavia, erau niste marinari iscusiti si aveau ca scop descoperirea de pamanturi noi pentru a se stabili, precum si gasirea diverselor bogatii. Astfel ei au ajuns in Islanda, Groerlanda, Scotia, Franta de NV-Normandia, America de Nord inainte de sosirea lui Cristofor Columb, Rusia, Novgorod si Kiev, Constantinopol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu